Represent Media

Amazon i eBay dobili zabranu prodaje lažnih sredstava protiv korone

Vesti - Jun 18, 2020

Agencija za zaštitu životne sredine SAD (EPA) naredila je Amazonu i eBay-u da odmah zaustave prodaju neodobrenih i nebezbedni, tj. neproverenih dezinfekcionih i zaštitnih proizvoda i preparata koji navodno pomažu da se zaštitimo od virusa korona.

Odluka se odnosi na preparate koji se na njihovim platformama lažno reklamiraju kao sredstva protiv korona virusa, izveštava agencija Blumberg.

EPA je ovim kompanijama naložila da prestanu sa prodajom ili distribucijom 70 proizvoda, među kojima su sprejevi, trake za dezinsekciju i drugi proizvodi koji se reklamiraju kao preparati za „sprečavanje epidemije“, navodi se u izveštaju.

Od kompanija se traži da uklone proizvode sa svojih internet stranica i da potvrde da su to učinile.

Uklonićemo sporne proizvode i preduzećemo akcije prema akterima koji ih imaju na listi proizvoda„, naveo je portparol kompanije Amazon u imejl izjavi za njujoršku novinsku agenciju, preneo je Rojters.

On je dodao da je kompanija razvila specifična sredstva za skeniranje eventualno netačnih tvrdnji o kovidu-19 na proizvodima koji se reklamiraju na njihovim stranicama a koji su Amazonu u prvom filtriranju možda promakli.

EPA i eBay nisu odmah odgovorili na zahtev Rojtersa za komentar.

Izvor: Tanjug

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva