utorak, 04 april 2017 02:56

Video se voli

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Da li mislite da biste za pet godina čitali, ili gledali ovaj tekst? U trenutku kada on-line video nastavlja svoj uspon, to je veoma interesantna tema za razmišljanje.

Video predstavlja budućnost content marketinga. Cisco navodi da bi do kraja 2017. godine, video trebalo da čini 69 procenata ukupnog potrošačkog prometa na internetu. Ne samo da može da vam posluži kao glavni poligon za reklamne kampanje vašeg preduzeća, već vam video, sa svojom emocionalnom kombinacijom zvuka, pokreta i slika, može pomoći da stvorite dublju i snažniju vezu između sopstvenog brenda i njegove publike.

Kada se razmišlja o potencijalnom dometu, video nema konkurenciju. YouTube ima više od jedne milijarde pojedinačnih posetilaca svakog meseca – to je više nego bilo koji drugi kanal, ne računajući Facebook. Zainteresujte onoga koji gleda i on će podeliti video sa drugima. Provešće više vremena na vašem sajtu, a samim tim i više vremena u interakciji sa vašim brendom. Za bilo koju kampanju na društvenim mrežama, ili SEO vežbu, video bez sumnje označava jedan od najboljih raspoloživih alata.

Činjenice:

Potrošači više vole video od teksta.
Video snižava „bounce rate“ (broj onih koji napuste sajt bez toga da ga pregledaju) tako što vizuelnim efektima privuče pojedinca.
Video se bolje pamti od teksta i ostavlja jači utisak.

U doba prezasićenosti informacijama, za mala preduzeća od vitalnog značaja jeste to da ponude content koji se lako „vari“; ako to ne učine, potrošači će jednostavno nastaviti dalje. Nezavisna istraživanja pokazuju da sedmoro od desetoro ljudi gleda pozitivnije neki brend nakon što pogleda njegov interesantan video. Bez sumnje, video poboljšava prepoznatljivost brenda – i, u suštini, jeste alat viralnog marketinga.

Saveti:

Uvek treba uzeti u obzir publiku kojoj se obraćate i voditi računa o tome da video bude relevantan za nju.
Ne zapostavljajte društvene mreže i obavezno oglašavajte svoj video na nekoliko različitih kanala. Ukoliko želite u potpunosti da iskoristite potencijal videa, morate biti sigurni da ga korisnici mogu lako naći i podeliti.
Ne zapostavljajte mobilne telefone, jer se jedna desetina svih video-pregleda odvija na mobilnim telefonima i tabletima.

I umesto da samo konstatujemo da je video bitan u ovom trenutku, važno je i da konstatujemo kako će se on menjati u budućnosti. Koje tehnologije će sve biti dostupne? Kako će se menjati interesi potrošača? I najbitnije, kako možemo da se pripremimo za ono što dolazi? Biti spreman za te promene znači biti u toku sa njima, a za nas u video-produkciji i više od toga – znači predviđati trendove i potrebe novih digitalnih generacija.

Gotovo sa sigurnošću znamo da će video trajati sve kraće, a ono što možemo da pretpostavimo jeste to da će se live stream i virtualna realnost sjediniti. To bi značilo da uz tako moćnu tehnologiju svako može da bude „prisutan“ na konferencijama, sastancima, ili događajima bilo koje vrste. Znamo, takođe, da se neće promeniti uspeh kreativnih ideja. Kreativnost uvek pobeđuje cenu produkcije. Ukoliko taj deo posla uradite kako treba, video neće biti samo budućnost content marketinga, već i budućnost vašeg content marketinga.

Jer, ko ne voli video?

Pročitano 2982 puta Poslednji put izmenjeno subota, 10 jun 2017 11:11
Sonja Grčić

Creative Video Manager

Txe Content Studio

Represent Communications

Više iz ove kategorije Digitalom do prodaje »

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Najnovije iz kategorije BLOG

BELGRADE
Knez Mihailova 1-3, 11000 Beograd
+381 11 71 52 500 , office@represent.rs
PODGORICA
Džordža Vašingtona 65, 81000 Podgorica
+382 20 234 446 , office@represent.co.me
BANJA LUKA
Sime Šolaje 1, 78000 Banja Luka
+387 51 962 854 , bojana.radic@represent.co.ba
SKOPLJE
English English Srpski Srpski