Represent Media

Dnevni pregled za 15. maj: Komunikacija u doba korone by Represent

Vesti - May 15, 2020

Svakog dana na represent.rs možete pratiti dnevne izveštaje o korona virusu i situaciji u Srbiji i svetu. Preseci stanja rade se u 8 sati ujutru, svakog dana. Evo kakvo je stanje u Srbiji trenutno:

Zbog širenja korona virusa, na teritoriji cele Republike Srbije od 15. marta proglašeno je vanredno stanje.

Registrovan broj obolelih 10.374
Novih slučajeva 79
Ukupno testirano do sada 162.797
Ukupno izlečeno 4.084
Smrtnih slučajeva 224

Biznis, ekonomija & Tržište

Izmene odluke o protokolu ulaska građana Srbije u zemlju – ukoliko državljanin Srbije bez urađenog testa uđe u zemlju, u obavezi je da 14 dana provede u samoizolaciji. U periodu samoizolacije građani imaju mogućnost da testiranje obave u nekoj od referentnih laboratorija u zemlji i ukoliko je test negativan, prekinu samoizolaciju.
Država razmatra mogućnost povećanja vlasničkog udela u Air Srbija
Bruto devizne rezerve na kraju Aprila 12,79 mlrd €
Produžena odluka o ograničenju visine cena 36 namirnica
Pokrivenost signalom mobilne telefonije – u prvom kvartalu ove godine najveću pokrivenost, prema broju baznih stanica mobilne telefonije, ima “Telekom Srbije“, zatim “Telenor” i “Vip”. Najrasprostranjeniju 3G mrežu ima Telenor, a 4G “Telekom”
Eurobanka počela da nudi kredite za likvidnost i obrtna sredstva
Od 15. juna biće moguća i organizacija privatnih korporativnih događaja

Svet
Broj obolelih 14/05/2020 do 19:15 4.490.958
Povećanje u odnosu na prethodni dan 94.736
Ukupno izlečeno 1.690.669
Ukupno smrtnih slučajeva 301.558

Društvene mreže

Korisnici Tvitera su mahom komentarisali situaciju oko izbora i vakcinacije građana Srbije. Naime, dosta ljudi izražava nezadovoljstvo zbog toga što se izbori održavaju bez obzira na zdravstvenu situaciju. Sa druge strane, Tviterom se širi anti-vakserski sentiment, i mnogi korisnici otvoreno govore kako ne žele da budu vakcinisani kada vakcina bude dostupna na tržištu.

Dodatni komentari na Tviteru su nastavak izražavanja iznenađenosti po pitanju zaokreta u restriktivnim merama i u rapidnom otvaranju ekonomije. Oni komentarišu kako je neverovatno da je Srbija prešla iz države sa najstriktnijim merama u veoma opuštenu atmosferu. Sporedni komentari odnosili su se na ekonomske stimulanse koje je država Srbija uvela, gde su određeni korisnici citirali izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na Fejsbuku korisnici i dalje komentarišu uslove za ulazak i izlazak iz zemlje kao i cene testova. Takođe, veliki broj Fejsbuk korisnika komentariše kako im je presela tema korona virusa i kako ih ne zanima da budu bombardovani vestima vezanim za virus.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva