Represent Media

Dnevni pregled za 19. maj: Komunikacija u doba korone by Represent

Vesti - May 19, 2020

Svakog dana na represent.rs možete pratiti dnevne izveštaje o korona virusu i situaciji u Srbiji i svetu. Preseci stanja rade se u 8 sati ujutru, svakog dana. Evo kakvo je stanje u Srbiji trenutno:

Zbog širenja korona virusa, na teritoriji cele Republike Srbije od 15. marta proglašeno je vanredno stanje.

Registrovan broj obolelih 10.699
Novih slučajeva 89
Ukupno testirano do sada 185.385
Ukupno izlečeno 4.799
Smrtnih slučajeva 231

Biznis, ekonomija & Tržište

Brz oporavak tržišta nekretnina
NBS će na sekundarnom tržištu kupovati hartije od vrednosti
Podrška za sufinansiranje nabavke proizvodne opreme za MSP
Započeo proces izrade IPA programa za 2021. i 2022. godinu
Devizni priliv u martu veći od očekivanog – ministar trgovine, turizma i telekomunikacija izjavio je da je visina deviznog priliva u martu iznosila 76 mil €, a očekivalo se da će biti 30 miliona, što je svega 8,5% manje nego u Martu 2019.
Srpska roba na ceni tokom krize – prema rečima Ministra poljoprivrede, tokom vanrednog stanja poljoprivredni sektor bio je najmanje ugrožen, a za vreme krize je porasla tražnja za srpskim poljoprivrednim i prehrambenim  proizvodima na stranom tržištu. U prilog tome govore podaci da je izvoz pšenice i brašna u aprilu i maju bio 50% veći nego za isti period prošle godine, a po prvi put smo izvezli jagnjeće i goveđe meso u UAE i dobili dozvolu za izvoz jabuka u Indiju.

Svet

Broj obolelih 18/05/2020 do 19:25 4.857.311
Povećanje u odnosu na prethodni dan 84.665
Ukupno izlečeno 1.888.164
Ukupno smrtnih slučajeva 318.419

Društvene mreže

U toku dana, korisnici Tvitera su negativno komentarisali vest da će pregled i potvrda o odsustvu virusa korona u organizmu, koja će biti neophodna za put u inostranstvo, koštati 8.225 dinara. Smatra se da je ova cena previsoka za srpske standarde i da sa tom cenom država zapravo želi da demotiviše građane da putuju u inostranstvo tokom ovogodišnjeg leta. Sve više se na društvenim mrežama diskutuje o potencijalnom ponovnom postavljanju obaveznih mera za borbu protiv korone. Većinski stav je da će u narednim danima država propisati obavezno nošenje maske u svim javnim zatvorenim prostorima. Novo žarište virusa je u Vranju. Korisnici prijavljuju da najveći broj novo-zaraženih predstavljaju radnici iz dve fabrike iz ovog grada. Navodi se da većina ovih radnika radi u malom prostoru, težak posao i bez ikakve propisane zaštite.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva