Represent Media

Dnevni pregled za 20. maj: Komunikacija u doba korone by Represent

Vesti - May 20, 2020

Svakog dana na represent.rs možete pratiti dnevne izveštaje o korona virusu i situaciji u Srbiji i svetu. Preseci stanja rade se u 8 sati ujutru, svakog dana. Evo kakvo je stanje u Srbiji trenutno:

Zbog širenja korona virusa, na teritoriji cele Republike Srbije od 15. marta proglašeno je vanredno stanje.

Registrovan broj obolelih 10.733
Novih slučajeva 34
Ukupno testirano do sada 190.683
Ukupno izlečeno 4.904
Smrtnih slučajeva 234

Biznis, ekonomija & Tržište

Od petka PCR test neće biti obavezan prilikom ulaska u Srbiju
Preporuke EU za pomoć privredi Srbije – Na sastanku ministara ekonomije i finansija država članica EU, Zapadnog Balkana i Turske, kojem su, osim Ministra finansija Srbije, prisustvovali i predstavnici Evropske komisije i Evropske centralne banke, postignut je dogovor o šest preporuka EU Srbiji. U pitanju su preporuke koje se tiču dodatnog ublažavanja negativnog uticaja pandemije na rast i zaposlenost i to putem odgovarajućih diskrecionih mera fiskalne politike, kao i podrške ekonomskog oporavka kroz povećanje kapitalne potrošnje usmerene na rast, u smislu povećanog udela potrošnje u BDP-u u 2020. godini, ali i srednjoročno posmatrano. Takođe, postignut je dogovor i o poboljšanju upravljanja preduzećima u državnom vlasništvu, između ostalog putem restrukturiranja.
Hotelijeri pozvali lokalne samouprave da im odlože plaćanje preza i taksi
Istraživanje: online shopping nadmašio sve ostale oblike kupovine tokom krize
Normalizacija putovanja u fokusu kvadriterale – predsednik Srbije je, na sastanku sa liderima Bugarske, Grčke i Rumunije, izjavio da je Srbija saglasna da se granice između ovih zemalja otvore 1. juna uz primenu odgovarajućih epidemioloških mera

Svet

Broj obolelih 19/05/2020 do 19:50 4.955.725
Povećanje u odnosu na prethodni dan 98.414
Ukupno izlečeno 1.939.951
Ukupno smrtnih slučajeva 323.193

Društvene mreže

Vest da je u toku jučerašnjeg dana registrovan veliki broj novo-zaraženih radnika u fabrici Jura izazvala veliki broj negativnih reakcija korisnika društvenih mreža. Napominje se da su mnogi danima upozoravali na loše uslove u fabrici koji pogoduju širenju virusa kao i o tome da se mere zaštite radnika ne poštuju. Takođe, mnogi misle da će broj zaraženih nastaviti da raste u narednim danima. Pažnju je izazvala i vest da je uhapšena direktorka Doma za stare u Negotinu koja se tereti da je nepoštovanjem mera dozvolila virusu da uđe u Dom. Veliku zabrinutost korisnika je izazvala vest da se Kavasaki sindrom koji se javlja kod dece pojavio u Srbiji. Sindrom se između ostalog javlja i kao posledica zaraženosti virusom korona i glavno pitanje je da li se sa ovim menja ocena stručnjaka da deca uglavnom nisu ugrožena virusom covid-19.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva