Represent Media

Facebook će omogućiti svima da fotografije prebace na Google

Vesti - Dec 03, 2019

U sklopu inicijative Data Transfer Project, u kojoj učestvuje sa Apple-om, Google-om, Microsoft-om i Twitter-om, Facebook će svojim korisnicima olakšati migraciju podataka.

Korisnici koji na Facebooku imaju sačuvane dragocene fotografije i žele da imaju potpunu kontrolu nad njima moći će ih ubuduće prebace na Google Photos, a kasnije i na druge cloud servise.

Osim kontrole nad onim što su na određene servise postavili, ovaj projekat trebalo bi da olakša i migraciju podataka među svim partnerima, dajući tako korisnicima slobodu u izboru pružaoca usluga čuvanja podataka.

Prvo Irci, pa ostali

Lako prenošenje celokupne baze podataka (u ovom slučaju slika) s Facebooka na Googleove usluge dodatni je korak u ovoj inicijativi na kojem su u Facebook-u radili godinu dana. Za početak opcije je dostupna korisnicima u Irskoj, dok će ostatak sveta istu mogućnost dobiti tokom sledeće godine.

Reč je o open source rešenju koje je Facebook prilagodio svojim potrebama. U njega su ugrađene sve potrebne sigurnosne mere kako bi do podataka mogli doći isključivo njihovi vlasnici, kao i zaštite od eventualnog gubitka podataka.

Izvor: bug.hr

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva