Represent Media

Instagram priprema pretplate za kreatore

Vesti - Nov 10, 2021

Instagram najavljuje uvođenje još inovacija i to na polju monetizacije sadržaja. Jedini način na koji kreatori na Instagramu trenutno mogu da zarade novac jeste da sami obezbede sponzore, za razliku od drugih platformi, poput YouTube-a, Facebook-a, Twitch-a i drugih recimo gde kreatori mogu da zarađuju od oglasa ili pretplata i donacija pratilaca.

Prema najavama koje stižu, Instagram se priprema da pokrene novu funkciju za kreatore, u vidu pretplate. Kompanija je i ranije najavljivala da će razmotriti ideju o uvođenju pretplata zasnovanim na kreatorima sadržaja, ali bez jasnih najava kada bi to moglo da se zaista i dogodi.

Prema sada dostupnim informacijama visina pretplate na sadržaje kreatora mogla bi da se kreće između 0.99$ i 4.99$ mesečno, a postoje i najave da će Instagram pustiti u opticaj i tzv. bedževe, kojima će biti moguće podržati livestreamere, nešto slično poput mogućnosti koje sada nudi platforma Twitch.

Iako je vrlo verovatno da će deo od ostvarenih prihoda, Instagram uzimati kreatorima, ipak ovo bi mogle biti dobre vesti za sve influensere i kreatore sadržaja, jer bi Instagram mogao da postane još jedna platforma koja će omogućiti laku monetizaciju i zaradu od kvalitetnog sadržaja i aktivne baze fanova.

Ostaje samo da vidimo kada će ove nove mogućnosti zaista postati dostupne, jer o tome još uvek nema preciznih najava.

Izvor: Ubergizmo

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva