Represent Media

Instagram priprema verziju aplikacije namenjenu mlađima od 13 godina

Vesti - Apr 01, 2021

Instagram je trenutno namenjen korisnicima starijima od 13 godina, ali jasno je kako i mlađa deca bez problema pronalaze načine kojima mogu izbeći te zabrane, otvoriti profile i objavljivati fotografije, video zapise i story-je na toj mreži

Iz Instagrama kažu kako sve više dece od roditelja traži da im omogući pristup mreži jer veliki broj njihovih prijatelja ionako već ima pristup Instagramu pa se oni osećaju izolovano.

Za sada nemamo previše opcija za roditelje pa radimo na dodatnim proizvodima poput Messengera koji će biti prikladni za decu, a s kojima će moći da upravljaju roditelji, odgovorili su iz Instagrama na upit o razvoju verzije koja će biti namenjena mlađima od 13 godina. U objavi njihovog glasnogovornika navodi se kako trenutno istražuju načine na koje mogu pomoći deci da ostanu povezana sa prijateljima te otkrivaju nove hobije i interesovanje, pri čemu bi roditelji imali potpunu kontrolu nad celokupnim iskustvom i sadržajem koji je dostupan deci i koji deca objavljuju.

Dakle, iako to nisu zvanično potvrdili, jasno je kakvi su njihovi planovi. Tome u prilog idu i informacije koje su preneli tehnološki mediji, a koje je sa zaposlene kompanije podelio potpredsednik za proizvode Instagrama Vishal Shah. On je razvoj takvog proizvoda za mlađe od 13 nazvao prioritetom kompanije pri čemu je poseban naglasak stavio na privatnost i sigurnost mladih korisnika. O kako je važnom projektu za Instagram reč, najbolje govori podatak da će ga direktno nadgledati prvi čovek kompanije Adam Mosseri, ali i potpredsednik Facebook-a Pavni Diwanji, koji je pre radio u Google-u i nadgledao je razvoj proizvoda namenjenih prvenstveno deci, poput YouTube Kidsa.

Izvor: zimo.hr

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva