Represent Media

Let’s (LS)PR! Iz ugla jedne polaznice vol.1

Blog - Nov 06, 2019

Još kao studentkinja koja se rano opredelila za karijeru u oblasti PR-a, znala sam da će mi, osim prakse, od presudne važnosti biti i dodatna edukacija o ovom svetu. Tako sam, tragom pažljivo odabranih ključnih reči, došla do nečega što se zove „London School of Public Relations”. Izgledalo je kao da sam pronašla portal za drugu dimenziju – to je sve što mi treba! Tehnike i alati, krizna komunikacija, javni nastup… Sve što je moj neiskusni um zamislio, pa otprilike 100 puta više od toga, ova škola je mogla da mi pruži. Međutim, usled različitih okolnosti, ona je „morala” malo da pričeka.

Ne mnogo kasnije, postala sam polaznica 27. generacije LSPR-a kao zaposlena u PR agenciji Represent Communications, zahvaljujući čemu je moja studentska želja i ostvarena. Za prvo predavanje bila je zadužena sjajna Tamara Ivanković, Account Director u Represent Communications-u, osoba iz koje isijavaju ljubav prema PR-u, apsolutno razumevanje i poznavanje ovog posla. Tamara je bila zadužena da nam objasni koje su to osnove odnosa sa javnošću i kojim to alatima u koje vreme treba da se služimo. Sa zadatkom da odgovori na pitanja poput: kad se šta komunicira, zašto, kako, sa kakvim naslovom i kojim ključnim porukama, treba li to ikome, kome i šta ako ne treba, sigurno da nije bilo lako izaći na kraj. Međutim, iako je ovo naizgled moguće objasniti tek pomoću udžbenika, LSPR-ovci su imali više sreće. Tačnije, imali su odličnog predavača.

Ovo predavanje nam je bilo potrebno kako bismo krenuli od najvažnijeg – samih osnova PR-a. U skladu sa različitim iskustvima polaznika, veoma je važno bilo napraviti kvalitetnu bazu. Osim osnova, praktičnih saveta i preciznih podataka, brojni primeri iz Tamarinog 13-godišnjeg iskustva u Represent-u oslikali su sve što nam je prethodno sistematično predstavljeno. Šta da radimo kad Marfijev zakon neće da nas pusti na događaju ili kako od nečega naizgled nezanimljivog napraviti dobru priču – sve je dobilo svoj vizuelni identitet.

Puna koncentracija je bila prisutna tokom celog predavanja, zahvaljujući čemu slobodno možemo reći da su osnove PR-a uspešno savladane!

Do sledećeg predavanja…

Autor

Kristina Maksimović

Account Assistant (Represent Communications, Srbija)

„Kad stagniraš – nazaduješ”. Diplomirani novinar, Devica/Jarac, najmlađe čeljade Represent-a

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva