Represent Media

LinkedIn kao baza poslova za freelance korisnike: Uvodi se nova opcija

Vesti - Mar 11, 2021

LinkedIn već neko vreme razvija poseban servis koji bi trebalo da poveže korisnike i kompanije koje traže određene usluge poput dizajna, razvoja softvera i slično. Poenta je da se pomogne freelancerima, pa bi servis funkcionisao po ugledu na Fiver i Upwork. To znači da će LinkedIn u budućnosti omogućiti jednostavno povezivanje osoba i kompanija.

Novi servis bi mogao da se zove LinkedIn Marketplace. Očekuju dodatni porast broja korisnika samog LinkedIn-a, koji inače u proteklih godinu dana beleži ogroman skok na listi mreža. Takođe je tokom protekle godine zabeležen veliki porast korisnika LinkedIna koji su u svojim profilima stavili opciju da su “open for business”, a zabeležena je i veća ponuda i potražnja za različitim freelance uslugama među korisnicima te mreže, pogotovo u kategorijama poput marketinga, dizajna, razvoja softvera i slično.

Takođe je saopšteno da je platforma za freelancere samo deo znatno većeg plana Microsofta za LinkedIn koji uključuje digitalni novčanik u koji će korisnici moći da skladište novac i iz njega plaćati freelancerima. Za sadržaj koji bi objavljivali profesionalci poput pisaca, konsultanata ili preduzetnika korisnici bi morali da plaćaju pretplatu ili bi dobili mogućnost plaćanja nadoknada, kao znak podrške za njihov rad.

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva