Represent Media

Netflix skandal: Zbog novog postera pljušte optužbe za pedofiliju

Vesti - Aug 27, 2020

Netflix je nedavno započeo promociju filma „Cuties“, čija je premijera zakazana za 9. septembar. Objavom postera filma pokrenuta je lavina negativnih reakcija i osuda na ovo filmsko ostvarenje.

Radnja filma koji je nagrađen na prošlogodišnjem Sundance festivalu prati 11-godišnju Amy, koja želi da se pridruži grupi plesačica „The Cuties“. Priključivši se ovoj ekipi uznemiruje svoju majku, koja ne krije nezadovoljstvo kćerkinim odabirom. Film je dobio 82 odsto glasova na stranici Rotten Tomatoes, kao i mnoštvo pohvala zbog odličnog načina na koji su sutematizovane osetljive teme.

Međutim, Netflix je nakon najave filma naišao na veoma negativne reakcije svojih korisnika. Naime, trejler filma je na zvaničnom Netflix-ovom YouTube kanalu dobio 948 hiljada negativnih ocena, a samo 26 hiljada lajkova. Korisnici Twitter-a i Facebook-a film su ocenili kao „užasan“ i napisali su kako Netflix kroz podržavanje ovakvog filmskog ostvarenja promoviše pedofiliju.

Poster filma koji je Netflix odabrao za promociju umnogome se razlikuje od postera koji je korišćen kada je film premijerno prikazan u Francuskoj.

Netflix je na negativne reakcije reagovao uklanjanjem spornog postera, uz prateći komentar: „Veoma nam je žao zbog neprikladnog postera koji smo koristili za ‘Cuties’. Ažurirali smo fotografije, poster i opis filma„.

Na stranici Change.org pokrenuta je peticija za uklanjanje ovog filma sa Netflix-ove platforme. Istu je već potpisalo više od pola miliona ljudi.

Izvor: klix.ba

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva