Represent Media

Posle svih rekorda, šok: Netflix ima najslabije prihode za četiri godine

Vesti - Nov 05, 2020

Američka striming platforma “Netfliks” objavila je da je u poslednjem tormesečju imala najslabiji prihod od uplata pretplatnika u poslednje četiri godine.

Slabi prihodi izazvani su sve jačom konkurencijom, olakšavanjem mera protiv pandemije korona virusa i povratkom sportskih događaja na televizijske ekrane, prenosi Rojters.

Netflix je u tromesečju koje je okončano 30. septembra dobio 2,2 miliona novih pretplatnika, dok je prema procenama te kompanije i Vol strita ta brojka trebalo da bude 3,4 miliona.

Na berzama su utorak pale i akcije “Netfliksa”, kao jednog od najvećih dobitnika ove godine nakon velikog priliva pretplatnika zbog globalnih mera protiv korona virusa koje su ljude primoravale da ostanu u svojim domovima.

Akcije “Netfliksa” pale su na berzama za gotovo šest procenata, na 494 američka dolara u kasnim poslepodnevnim satima u utorak.

Rojters podseća da je “Netfliks” ranije upozorio investitore da će u drugoj polovini godine pasti njegovi prihodi uz očekivana olakšavanja mera protiv pandemije.

Izvor: Tanjug

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva