Represent Media

Poznati se uključili u 24-časovno zamrzavanje Instagrama

Vesti - Sep 18, 2020

Kim Kardašijan Vest, Kejti Peri i Leonardo Dikaprio su neke od brojnih poznatih ličnosti koje učestvuju u 24-časovnom „zamrzavanju“ Instagrama.

Na to su se odlučili u znak protesta zbog, kako kažu, neuspeha matične kompanije Facebook u borbi protiv nasilnog i sadržaja koji predstavlja mržnju i dezinformacije o izborima.

Oni podržavaju najnoviju kampanju pokreta #StopHateforProfit, preneo je AP.

Sa 188 miliona pratilaca, Kim Kardašijan Vest jedna je od najuticajnijih osoba na Instagramu, a njena podrška i podrška drugih poznatih imena bojkotu dovela je danas do pada akcija Facebook-a za 1,3 odsto.

Pokret traži od ljudi da postave poruku u kojoj ističu ono što su nazvali štetom koju nanosi Facebook, ali i da se uzdrže od objavljivanja postova na Instagramu jedan dan.

– Ne mogu da sedim i da ćutim dok ove platforme i dalje omogućavaju širenje mržnje, propagande i dezinformacija, koje su stvorile grupe da bi posejale deobe i podelile Ameriku – Kim Kardašijan Vest je objavila juče na svom nalogu na Instagramu.

Facebook je odbio da da komentar, ali je ukazao na nedavne najave o tome šta čini kako bi ograničio uticaj grupa koje podržavaju nasilje i napore da zaštiti izbore u SAD koji će biti održani u novembru na svojoj platformi.

Izvor: Tanjug

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva