Represent Media

Stiven King napustio Facebook zbog lažnih vesti i narušavanja privatnosti

Vesti - Feb 04, 2020

Pisac Stiven King (72) izbrisao je svoj Facebook nalog zbog, kako je objasnio, lažnih vesti i narušavanja privatnosti. Ovu vest cenjeni književnik objavio je na svom Twitter nalogu i za kratkovreme izazvao veliki broj reakcija i komentara:

Napuštam Facebook. Nije mi prijatno zbog poplave lažnih vesti koje su dozvoljene u političkom oglašavanju, a nisam uveren ni u njegovu sposobnost da zaštiti privatnost svojih korisnika. Pratite me na Twitteru, ako želite – napisao je King na Twitteru.

Kako prenosi CNN nakon te objave, njegov profil na Facebook-u je izbrisan. King je do sada napisao 50 knjiga uglavnom naučno fantastičnog i horor žanra i mnoge od njih su ekranizovane bilo na filmskom platnu ili televiziji.

Facebook se još uvek nije oglasio povodom ovog slučaja. Inače, Facebook je i ranije izazivao skandale poput optužbi da kradu podatke, čak su više puta i kažnjeni za razne malverzacije. Takođe, Facebook nije odustao od političkog oglašavanja, dok je Twitter ukinuo ovu opciju, pa je to još jedan razlog što veliki broj korisnika koje ne zanimaju pomenuti sadržaji odlaze na drugu mrežu i uživaju u sadržajima koje sami odaberu da prate.

Izvor: Tanjug

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva