Represent Media

TikTok će uskoro pasti? Pojavila se aplikacija koja želi da ga uništi

Vesti - Feb 28, 2020

Byte je potpuno nova apliakcija koja je još u povoju i samo što je lansirana na platforme za download, a njeni osnivači imaju ogromna očekivanja. Naime, reč je o aplikaciji koja će pokušati da probudi nostalgiju u milionima nekadašnjih korisnika Vine-a koji danas svoje video zapise objavljuju na TikTok-u, Instagramu i drugim mrežama.

Ono što je Instagram postao za fotografije i deljenje fotografija, to je Vine trebalo da bude za video zapise. Putem Vine-a su mogli jednostavno da se snimaju i dele video zapisi sa pratiocima, da se komentarišu i lajkuju – to je odmah privuklo ekipu iz Twitter-a koja je prepoznala potencijal i krajem 2012. preuzela kompaniju za 30 miliona dolara.

Popularnost Vine-a brzo je rasla te je broj aktivnih korisnika krajem 2015. iznosio čak 200 miliona, ali početak kraja tog video servisa počeo je nakon što je Instagram predstavio mogućnost objave videa od 15 sekundi. Krah Vine-a je počeo 2016. godine.

TikTok je sada dobio konkurenciju, novu aplikaciju za deljenje videa Byte, koju je pokrenuo jedan od suosnivača Vine-a Dom Hofman. On još od kraja 2017. govori o nasledniku Vine-a, pa je nova aplikacija već neko vreme dostupna u test verziji, a krajem prošle nedelje i službeno predstavljena i dostupna korisnicima Androida i Apple-ovih mobilnih uređaja. Kao i Vine, Byte takođe ima ograničenje snimanja video zapisa od 6 sekundi koji se onda objavljuju i dele sa pratiocima.

U sklopu video servisa planiran je i program za plaćanje korisnika, odnosno kreatora sadržaja koji bi trebalo da bude aktivan uskoro, te će korisnicima omogućiti deljenje zarade od oglasa na toj platformi, što će, nada se Hofman, privući deo korisnika na njegovu platformu.

Izvor: Zimo

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva