Represent Media

TikTok ipak nije na prodaju, u Indiju stiže aplikacija koja će promeniti svet

Vesti - Sep 15, 2020

Kompanija YouTube objavila je da će testirati beta verziju najveće konkurencije TikTok-u do sada, i to u Indiji, pošto je nedavno ova aplikacija zabranjena u zemlji u kojoj je, posle Kine imala ubedljivo najveći broj korisnika.

Reč je o novoj formi video-snimaka na Youtube-u, pod nazivom Youtube Shorts. Snimci koji budu urađeni u ovom formatu trajaće do 15 sekundi i imaće funkcije i načine modifikovanja snimaka kao kineska aplikacija TikTok.

Indija je zabranila TikTok kao i 58 drugih aplikacija kineskih kompanija u junu kada su se tenzije između dve zemlje podigle.

U tom trenutku, Indija je bila najveći strani korisnik TikTok-a, sa preko 120 miliona korisnika, navodi BBC.

Takođe, kineska kompanija ByteDance, vlasnik popularne aplikacije TikTok, obavestila je Microsoft da mu neće prodati svoje američko poslovanje, preneo je Rojters, dodajući da je umesto prodaje dogovoreno partnerstvo sa korporacijom Oracle.

Američki predsednik Donald Tramp dao je u avgustu rok kompaniji ByteDance da proda ili obustavi američki deo poslovanja svoje aplikacije TikTok ili će, u suprotnom, ta kineska aplikacija biti zabranjena u SAD.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva