Represent Media

TikTok kao platforma za zapošljavanje mladih generacija

Vesti - May 24, 2021

TikTok testira platformu za regrutovanje kadrova. Priliku da isprobaju novu opciju imaće beta korisnici aplikacije i velike svetske kompanije. Osnovna ideja je da se privuku mladi, tačnije pripadnici generacije Z, koji su i primarni korisnici aplikacije koja je osvojila svet, navodi Akios.

Koncept je zamišljen tako da će korisnici moći da otvore spisak poslova u aplikaciji, a zatim će biti preusmereni na stranicu na kojoj kompanije objavljuju otvorene pozicije. Umesto tradicionalne pisane biografije, korisnici će za prijavu koristiti TikTok video rezime.

Ako vam ovo zvuči previše revolucionarno, setite se da je mladi umetnik i producent Julian Bass, zahvaljujući TikTok-u i uz podršku Twitter-a, delio svoje videe i pokazivao kreativnost. Pošto je jedan njegov video postao viralan, kontaktirale su ga brojne kompanije, uključujući i sam Disney.

Prisetimo se kako je to izgledalo:

Definitivno će generacija Z otvorenih ruku dočekati novu opciju, jer, kako jednostavnije prići ciljnoj grupi, nego na njihovoj omiljenoj platformi?

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva