Represent Media

Twitter razmišlja o tome da naplaćuje svoje usluge

Vesti - Jul 16, 2020

Oglas za posao otkrio je da Twitter razvija novu pretplatničku platformu nakon čega su mediji počeli da nagađaju o novom potencijalnom izvoru prihoda za tu kompaniju.

Nakon što su iz Twitter-a objavili oglas za mesto u razvojnom timu nove pretplatničke platforme, mrežom su se raširile glasine o potencijalnim planovima te društvene mreže. Reagovali su i investitori, pa je cena deonice porasla za skoro 8 posto, iako treba uzeti u obzir da je porastu vrednosti deonica verovatno pogodovala i izjava Majka Pompea o potencijalnoj zabrani TikTok-a u SAD-u.

Trenutno ne postoji previše informacija o platformi koju pripremaju, a prema onome što je navedeno u oglasu za posao, Twitter razvija pretplatničku platformu Gryphon koju bi u budućnosti mogla da koriste i druga odeljenja kompanije. Nakon što su se mediji raspisali o toj objavi i potencijalnim pretplatničkim opcijama koje bi Twitter mogao da uvede, kompanija je promenila oglas uklonivši iz njega deo u kojem se spominje pretplata i saradnja sa internim odeljenjem kompanije.

Je li ovo bio samo nekakav teaser i najava investitorima šta bi u budućnosti mogli da očekuju od kompanije ili su mediji sve pogrešno interpretirali, nije poznato. Društvenoj mreži bi svakako bio dobrodošao dodatni prihod pored oglašavanja koje je zaslužno za više od 80 posto zarade ove kompanije. U poslednjem kvartalu prošle godine zarada od oglašavanja porasla je 12 posto, dok su u prvom kvartalu u kojem se već osetila korona kriza, prihodi bili slični kao i tokom prva tri meseca 2019.

Brojni mediji kontaktirali su PR odeljenje Twitter-a i od njih zatražili komentar, ali odgovor (još) nisu dobili.

Pre nekoliko godina takođe se govorilo o pokretanju pretplate za korisnike s velikim brojem pratilaca, za velike brendove i medije koji često koriste tu mrežu. Za određeni mesečni iznos dobili bi neke nove opcije, uključujući i napredne analitičke podatke koji bi im pomogli u daljim aktivnostima i oglašavanju na Twitter-u.

 

Izvor: zimo.hr

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva