Represent Media

U Hrvatskoj portali počinju da naplaćuju pristup svojim sadržajima

Vesti - Mar 26, 2021

Vodeći hrvatski novinski izdavači najavljuju da bi već do kraja marta mogli da uvedu digitalnu pretplatu – zatvaranje i naplatu dela sadržaja na svojim portalima, a tome se pridružuju i neki od glavnih portala koji bi u “zaključavanje” i naplatu mogli da krenu u nekoliko narednih nedelja

Konkretno, u 24 sata navode kako obavljaju poslednje pripreme u “premeštanju” naplate i na sadržaj dostupan na portalu, naglašavajući i kako je to odavno trend kod svetskih izdavača.

Planiramo digitalnu pretplatu da uvedemo najkasnije do kraja marta. U fazi smo rešavanja poslednjih sitnica kako bismo korisnicima od starta obezbedili najbolje moguće iskustvo. Naplata sadržaja nije ništa novo u svetu medija, a ni u Hrvatskoj – poručuju iz 24 sata. Ali s druge strane, naglašavaju i kako će velika većina sadržaja i dalje ostati besplatna.

Tačnije, sav sadržaj od javnog interesa biće i dalje potpuno besplatan. Dodatni sadržaj objedinićemo pod egidom PLUS+ gde ćemo svakog dana donositi najveće, najuzbudljivije i najdetaljnije radove naših nagrađivanih novinara, većim delom to će biti sadržaj koji je ekskluzivno proizveden (dakle dodatni sadržaj) za korisnike digitalne pretplate – ističu u odgovoru Hini.

Iz 24 sata naglašavaju da cene pristupa u skoroj budućnosti “zaključanog” sadržaja trenutno ne mogu otkriti, ali baziraće se na dnevnom, mesečnom i godišnjem pristupu.

Izvor: Hina

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva