Represent Media

Washington Post se širi na Evropu i Aziju: Posao za više od 1.000 novinara

Vesti - Jan 26, 2021

Ugledni američki dnevnik Washington Post objavio je u ponedeljak da otvara kancelarije u Evropi i u Aziji, čime će se broj njegovih zaposlenh povećati na više od 1000 novinara, a to je najviše do sada.

Ovim međunarodnim proširenjem list, od 2013 u vlasništvu multimilijardera Jeffa Bezosa, osnivača Amazona, odskače u američkom medijskom prostoru snažno pogođenom privrednom krizom, jer većina glasila želi da uštedi i sa štampanog oblika pređe na internet.

List se nada da će tako povećati broj svojih internet pretplatnika i konkurisati New York Times-u koji ima tim s najmanje 1700 novinara i posebnu pažnju posvećuje svojim čitaocima u inostrantvu.

Washington Post će pored toga otvoriti nove kancelarije u Sidneju, u Australiji i u Bogoti, u Kolumbiji, pa će se tako ukupan broj njegovih ispostava u inostranstvu popeti na 26.

Ovim će se uredništvo pojačati za 44 radna mesta a broj zaposlenh povećati na 1010 novinara, što je najviše od 1877. godine. Ovo je najgora godina za američke medije od privredne krize 2008. kada je uručeno 14.265 otkaza.

Izvor: Hina

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva