Represent Media

WhatsApp odlaže najavljene promene, korisnici i dalje traže alternative

Vesti - Jan 19, 2021

Pošto je WhatsApp najavio promene politike privatnosti i time doveo u pitanje poverenje korisnika širom sveta, veliki broj ljudi počeo je da traži alternative mesindžer aplikacije. Tako Signal i Telegram beleže ogroman rast broja novih korisnika. Ali, da krenemo ispočetka.

Prvobitno je najavljeno da će od 8. februara ova aplikacija deliti različite vrste podataka sa ostalim kompanijama i servisima koji su takođe u vlasništvu Facebook-a. Nove promene su u suštoj suprotnosti sa uslovima korišćenja koje je kompanija obećala još 2014. godine, pošto ju je otkupio Facebook.

Tako su do sada korisnici mogli da u podešavanjima sami odrede kako i na koji način će se njihovi podaci koristiti. Sa novim najavljenim izmenama, ukoliko ne žele da dozvole dalje korišćenje ličnih podataka unutar WhatsApp-a, moraće da obrišu aplikaciju.

Sada je iz WhatApp-a stigla informacija da se promena uslova korišćenja odlaže za 15. maj, zbog velikih kritika zbog navoda o narušavanja privatnosti i deljenja korisničkih podataka sa Fejsbukom, ali i zbog masovne migracije korisnika na Telegram i Signal, koji beleže nezapamćen skok.

WhatsApp je štetu pokušao da umanji informacijom da novo ažuriranje neće uticati na to da se više podataka deli sa Facebook-om, već je usmereno na pomoć drugim firmama da bolje komuniciraju s klijentima preko te platforme. Navodno će razgovori i prepiska, kao i lokacija i imenik i dalje biti šifrovani, ali korisnici jednostavno više nemaju poverenja.

Signal je nedavno saopštio kako planira da zaposli još radnika, jer namerava da pojača službu i infrastrukturu. Telegram je ruska šifrovana aplikacija koja beleži rast u broju korisnika, a nedavno je prešao 500 miliona aktivnih korisnika u svetu.

Više od pola miliona Amerikanaca preuzelo je rusku aplikaciju Telegram za samo četiri dana, posle gašenja naloga Donalda Trampa na Tviteru i uklanjanja aplikacije Parler. Telegram je tako postao druga najtraženija aplikacija u SAD jer Amerikanci traže alternativu velikim korporativnim društvenim mrežama, piše pcnen.com.

Telegram, društvena mreža i servis za sigurnu razmenu poruka, koja je nastala u Rusiji, preuzeta je 545.000 puta u periodu između srede 6. januara i nedelje 9. januara, tri puta više nego u istom periodu prethodne sedmice, javio je FoxNews.

Telegram je za 72 sata dobio 25 miliona novih korisnika, saopštio je osnivač ove mreže Pavel Durov.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva