Projekti / Samit 100

Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope

Uvod

Samit 100 biznis  lidera jugoistočne Evrope predstavlja jedinstvenu regionalnu biznis incijativu koja za cilj ima da jača regionalnu ekonomsku saradnju i podržava diskusiju među preduzetnicima. Ključna tema sedmog Samita100 je bila digitalizacija i kako iskoristiti četvrtu industrijsku revoluciju kao podstrek za razvoj i globalnu konurentnost regiona.

Zadatak

S obzirom na veliki broj učesnika, bilo je potrebno održati pažnju tokom oba dana Samita. Želeli smo da akcenat bude ne samo na učešću premijerke Ane Brnabić, već i na davanju značaja drugim učesnicima.

Rešenje

Značajna imena učesnika i veličina samog događaja su nam otvorili mogućnost da najavimo događaj u nacionalnim medijima i na taj način pojačamo interesovanje javnosti. Takođe, ostvarena su partnerstva sa relevantnim medijima u Srbiji i regionu, što nam je obezbedilo da se o događaju neprestano govori. Ovaj pristup je omogućio kontinuitet u najavama i pre zvaničnog početka.

Agencija je za novinare obezbedila press centar sa kompletnom tehničkom opremom potrebnom za kvalitetno izveštavanje. Tokom intenzivne komunikacije među biznis liderima, sve informacije su postavljane na sajt. Dodatno, osmišljen je i poseban kutak za davanje izjava, kako bi mediji mogli da rade intervjue. Vesti sa svih panela, kao i fotografije učesnika i zvanica, postavljane su u realnom vremenu na zvanični sajt. Dobra organizacija je rezultirala velikim brojem izjava i pozicioniranju Srpske asocijacije menadžera kao organizatora jednog od najvažnijih događaja u regionu.

Rezultati

  • Broj panela na događaju

    7

  • Broj govornika

    43

  • 70 predstavnika medija

    Svakodnevno je izveštavalo sa panela, a urađeno je više od 30 izjava i intervjua.

„Beograd je ponovo domaćin Samita 100 i ovaj događaj otvara prostor da se razmotre mogućnosti kako da kroz povezivanje iskoristimo što bolje promene četvrte industrijske revolucije kako bi region postao razvijeniji i konkurentniji na globalnom tržištu“.

Stanka Pejanović, predsednica Srpske asocijacije menadžera