Represent Media

Zašto je dobra opcija skrivanja priča i objava na Instagramu?

Vesti - Jan 14, 2020

Već duže vreme Instagram ima opciju da story-e sakrijete od neželjenih “pogleda”, pa tako u okviru podešavanja imate opciju da vaše priče budu vidljive samo “close frends” – bliskim prijateljima, tj. listi korisnika koju vi sami napravite. Uz pomoć ove opcije vaš profil i dalje ostaje otvoren za sve, ali neke stvari možete sakriti od “random” pregleda i “stalkera”.

Takođe, ukoliko se bavite nekim poslom čija priroda ne dozvoljava slobodnije odevne kombinacije, fotografije sa plaže ili nešto slično, a vi imate potrebu da takve sadržaje delite sa pratiocima, idealna opcija je da storije sakrijete od pregleda kolega i poslovnih partnera.

Drugo rešenje je da profil od “javnog” – koji je dostupan svima, pretvorite u “privatni”. Odete u “settings”, odaberete opciju “privacy” i proverite da li je nalog otvoren ili zatvoren.

Ako podesite da je nalog zatvoren, onda će automatski vaši storiji biti vidljivi samo ljudima koji vas prate. Ipak, u oba sličaja možete napraviti listu “close friends” koji će biti povlašćeni i moći da vide svaki vaš story.

Ako se vaša priča (Story) našla među izdvojenim ili popularnim pričama, videćete notifikaciju o tome na svom profilu. Ako poželite da je sklonite odatle, kliknite na svoju priču i potom povucite prstom prema gore kako biste otvorili listu korisnika koji su pregledali tu objavu. U gornjem desnom uglu će se pojaviti iks, čijim odabirom izlazi opcija skrivanja (Hide).

Ako želite da pojedine priče sakrijete samo od nekih korisnika, takođ vam je potrebno 30 sekundi i problem će biti rešen. Pošto objavite priču, kliknite na opciju više (More) i potom odaberite podešavanja priče (Story Settings). Pronađite opciju sakrij priču od (Hide Story from). Ako dosad niste skrivali priče, tu će vam se prikazati 0 korisnika. Kliknite na taj broj i pojaviće vam se lisrta pratilaca. Na vama je da odaberete one kojima ne želite da prikažete storije. Takođe, to možete učiniti i sa posebnim nalozima koji vas možda i ne prate “javno”.

Podešavanja će ostati sačuvana dok ne promenite ove opcije. U svakom slučaju, neophodno je da budete svesni da sve što objavljujete na društvenim mrežama predstavlja vas i da ne bi trebalo da objavljujete sadržaje koji bi mogli da naruše vaš ugled i da vas dovedu u neprilike.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva