Represent Media

Zašto je Superbowl najveći marketinški događaj godine?

Vesti - Feb 08, 2021

Ovogodišnje finale NFL, Nacionalne lige američkog fudbala, čuveni Super Bowl, održan je u gradu Tampi na Floridi u godini pandemije i oštrih restrikcija. Super Bowl je inače najveći sportski događaj u Americi.

TV stanica CBS koja prenosi finale svake godine, uvodi posebne, visoke tarife za sve oglašivače koji se utrkuju da zakupe deo reklamnog prostora pre, tokom i neposredno posle prenosa. Prestiž je obezbediti reklamni prostor na ovom, najvažnijem marketinškom događaju, pa se brendovi gotovo utrkuju kako bi osigurali svojih pet minuta.

Smatra se da je Super Bowl jedini događaj na svetu, za koji su oglašivači spremni da plate i do 5,5 miliona dolara za jedno emitovanje.

Finale 55. Super Bowl-a ove godine pružilo je priliku da se reklame „politički oboje da bi se poslala poruka o zajedništvu, hrabrosti i istrajnosti američkog naroda suočenog sa pretnjama pandemije, prenosi CNN.

Ove godine, mreža CBS i Nacionalona fudbalska liga imali su potpuno drugačiji organizacioni pristup pre svega zbog toga što je utakmica trebalo da protekne u atmosferi naglašenog zajedništva i normalnosti, ali uz rizik od širenja koronavirusa i uz ograničeni broj gledalaca na stadionu.

TV auditorijum je navikao da na dan Super Bowl-a gleda višečasovni sportsko-zabavni program sa sportskim analitičarima, prigodnim muzičkim nastupima, dokumantarnim emisijama i intevjuima sa holivudskim zvezdama u umetničkom delu prenosa.

Ove godine je borba protiv rasizma bila u fokusu Nacionalne fudbalske lige, pa je u propratnom programu nastupila i mlada pesnikinja Amanda Gorman, Afroamerikanka koja je recitovala svoju antirasističku poeziju i na inauguraciji predsednika Bajdena ranije ove godine.

Inače, u 55. Superboulu trijumfovali su Tamba Bej bakanirsi, koji su sa 31:9 deklasirali Kanzas Siti čifse.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva