Represent Media

Značaj e-mail marketinga raste: Facebook uvodi funkcije za newsletter?

Vesti - Feb 09, 2021

Facebook planira da korisnicima ponudi opciju za pisanje newsletter-a, namenjenu nezavisnim novinarima i piscima, prenosi The New York Times.

Facebook navodi da bi navedena opcija pomogla piscima u prikupljanju novih pratilaca, uređivanju njihove e-pošte i upravljanju postojećim pretplatnicima. Trenutno je interesovanje za newsletter-om u velikome usponu, što dokazuje činjenica da je jedan od popularnijih newsletter servisa, Substack, od prošlog septembra dobio čak preko 250.000 novih pretplatnika, a upravo je prošle nedelje Twitter kupio Substack-ovog rivala, Revue. Brojni ugledni novinari su odlučili da napuste tradicionalne publikacije i okrenu se nezavisnom pisanju koje im donosi veće prihode od pretplatnika kao i potpunu kontrolu nad svojim radom.

Istražujemo načine kako da pomognemo novinarima da iskoriste novosti koje smo izgradili, poput Facebook vesti i pretplata – rekla je potpredsednica globalnih novinskih partnerstva Fac

ebook-a, Campbell Brown, dodajući da je kompanija izgradila nove alate koji će dodati ono što novinari već smatraju korisnim.

Portparol Facebook-a u izjavi za NYT, nije direktno potvrdio izveštaj o izradi newsletter-a, ali je rekao da kompanija radi na podršci nezavisnim novinarima.

Izvor: bug.hr, SEEbiz

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva