Represent Media

5 manje poznatih stvari o Facebook-u

Vesti - May 27, 2021

Svi smo čuli za Marka Zakerberga (37) i teško je verovatno da postoji osoba koja je u svetu biznisa, a da ne zna da je on tvorac i vlasnik kompanije Facebook, koja je od studentske test-mreže prerasla u ozbiljnu korporaciju.

  1. Malo je poznato da je Mark Zakerberg daltonista i da ne raspoznaje crvene i zelene nijanse. Iz tog razloga najbolje percipira plavu boju i njene nijanse i to je jedini razlog zbog čega logo izgleda baš tako, a ta plava svakako i dominira ovom mrežom.
  2. Kada je imao 12 godina razvio je “ZuckNet”, platformu za zubarsku ordinaciju svog oca, a koju su za dopisivanje koristili i drugi članovi porodice.
  3. Facebook je nastao kao platforma za lakšu komunikaciju studenata sa njegovog fakulteta dok je Zakerberg studirao. Vremenom je postalo moguće da se i drugi studenti priključe, a ostalo… je istorija.
  4. Facebook odavno nije više samo jedna mreža. U njihovom vlasništvu su: Facebook app, Messenger, WhatsApp, Instagram, Oculus VR, Masquerade (MSQRD), Whale, GIPHY, AUX by NPE, Bump by NPE, Tuned by NPE
  5. Zakerberg je veliki humanitarac i neprestano poklanja novac raznim organizacijama, fondovima i slično.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva