Represent Media

Agencija „Represent Communications Skopje“ proslavila je 5 godina postojanja inkluzijom gluvih i nagluvih osoba

Vesti - May 27, 2022

Sinoć, na velikoj sceni u Makedonskom Narodnom Pozorištu izvedena je po ko zna koji put hit predstava „Ne kladi se na Engleze“, ali je po prvi put njihova publika bila gluva i nagluva.

Ovo neobično iskustvo omogućila je Agencija za integrisane komunikacije „Represent Communications“ iz Skoplja, koja je odlučila da svojih 5 godina postojanja obeleži programskom aktivnošću društvene odgovornosti i inkluzije osoba sa invaliditetom.

„Velika je čast i zadovoljstvo što je Savez gluvih i nagluvih lica RS Makedonije prihvatio naš poziv i sala je bila puna ljudi koji su dokazali da umetnost nema i ne treba da ima granice. Želeli smo da naš rođendan ispriča jednu drugu priču, da bude motiv celom društvu da razmišlja izvan grubih okvira. Našli smo se na istoj frekvenciji sa ekipom predstave „Ne kladi se na Engleze“ i odgovornim ljudima u Makedonskom Narodnom Pozorištu, što nam je omogućilo da hit predstavu, koja je godinama na redovnom repertoaru, prilagodimo tako da svi mogu da je vide i uživaju u njoj. Umesto da potrošimo budžet na koktel sa našim saradnicima, korporativnim klijentima i prijateljima, odlučili smo da ovim ljudima, koji gotovo nikada nisu imali priliku da pogledaju dobru pozorišnu predstavu, pružimo zadovoljstvo da uživaju u maestralnoj i šarmantnoj glumi naših poznatih glumaca: Saško Kocev, Aleksandar Mikić i Oliver Mitkovski. Naša ideja je u Savezu dočekana sa divljenjem, a MNT kao partner u realizaciji ovog izvanrednog događaja nam je obezbedio pristojne uslove, da svi zajedno uživamo u čarima pozorišta. „Ostvarila se naša posvećenost i rođendanska želja za „Umetnošću bez granica“, kaže Nataša Božinovska Mirkova, izvršni direktor Predstavništva Agencije Represent Communications Skoplje.

U punoj sali publike od oko 300 ljudi, od kojih su veliki deo bili lica iz Saveza, uz omogućenu pomoć profesionalnih prevodilaca na znakovni jezik, Agencija je proslavila svoju malu, ali značajnu petogodišnjicu pod makedonskim nebom, dosledno prateći svoju viziju koja podrazumeva izgradnju sistema koji oslikava važnost integrisanih komunikacija.

Simbioza nasmejanih lica u publici i duhovita gluma na sceni stvorila je trenutak za pamćenje. I u svim budućim aktivnostima i naporima, Represent Skoplje nastavlja sa aktivnim i direktnim učešćem u stvaranju boljeg društva za sve!

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva