Represent Media

Ako niste dovoljno “veliki” na YouTube-u, nećete dobiti ni cent za reklame

Vesti - Dec 10, 2020

YouTube je počeo da prikazuje oglase na video zapisima pojedinih kreatora, ali neće im isplaćivati nikakve prihode od toga jer nisu dovoljno „veliki“ da bi mogli da se uključe u partnerski program platforme za monetizaciju.

Kada se oglasi prikazuju na YouTube video zapisima, kreatori obično ostvaruju deo prihoda. Međutim, nova pravila unovčavanja kažu da će kreatori koji nisu deo partnerskog programa viđati oglase na svojim video zapisima, a neće imati ništa od toga.

Nova praksa će uglavnom uticati na manje kreatore koji nemaju veliku gledanost. Inače, YouTube-ov partnerski program zahteva da autori akumuliraju ukupno 4.000 sati gledanja u poslednjih 12 meseci i imaju više od 1.000 pretplatnika.

Od oglasa kreatori najviše i zarađuju na YouTube-u, jer što im je kanal i sam video gledaniji, više korisnika će videti i neku reklamu, a broj prikaza direktno je uvezan sa zaradom.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva