Represent Media

Američka mornarica zabranila TikTok jer krade podatke: Imamo li razloga za brigu?

Vesti - Dec 25, 2019

Stručnjaci za nacionalnu sigurnost SAD upozorili su na način na koji TikTok prikuplja i upravlja korisničkim podacima, pa su u vojsci odlučili da preduzmu drastične mere.

Američka mornarica zabranila je svojim pripadnicima korišćenje popularne kineske aplikcije TikTok na službenim uređajima.

U zvaničnom saopštenju navodi se kako je TikTok “pretnja kibernetičkoj sigurnosti”, te će svakome ko na svom uređaju ima instaliranu tu aplikaciju biti uskraćen pristup mornaričkoj internoj mreži.

Ovo nije prvi put da američka vojska povlači poteze protiv TikToka. Još u novembru mesecu obavili su sigurnosnu procenu aplikacije nakon što je američki senator Chuck Schumer izrazio zabrinutost sve širom upotrebom aplikacije među vojnicima.

Stručnjaci za nacionalnu sigurnost upozorili su na način na koji TikTok prikuplja i upravlja korisničkim podacima, uključujući korisnički sadržaj i komunikaciju, IP adrese, podatke o lokaciji, metapodatke i ostale osobne informacije, istakao je u svom izlaganju senator.

Tada američka vojska nije u potpunosti zabranila korišćenje TikToka već je od svojih ljudi zatražila da ne objavljuju objave u kojima pozivaju na priključivanje vojsci, dok su u uniformi ili obavljaju službene dužnosti.

Izvor: Reuters

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva