Represent Media

Bora Miljanović za #AdCast: U se i u svoje kljuse! (VIDEO)

Intervju - May 04, 2020

Marketing mreža, u okviru svoje biznis platforme AdNetwork, u narednom periodu organizovaće seriju webinara na različite teme iz struke, pod nazivom #AdCast. Drugi webinar održan je u utorak 28. aprila na temu „Stanje u regionu – šta rade komšije u doba korone?“. Između ostalih, u webinaru je učestvovao Borislav Miljanović, CEO Represent System-a.

U kojoj meri su ekonomske mere Vlade Srbije zaista pomoć kreativnoj industriji?

  • Mere Vlade Republike Srbije su dobre, ali nedovoljne. Mislim da će naša industrija biti u krizi sigurno do septembra, a verovatno i do kraja godine. Plaćanje poreza i doprinosa za tri meseca u ovoj godini za vreme krize čeka će nas naredne godine kao i vraćanje novih povoljnijih kredita ako ih dobijemo. I koliko mogu da vidim najpovoljniji krediti za likvidnost koji se mogu dobiti u Srbiji od Fonda za razvoj imaju vrlo teške uslove i umesto da favorizuju kreativne i digitalne industrije jer u njima je mnogo veći povraćaj uloženih sredstava i tu je pravi razvoj, oni su čini mi se okrenute ka onom delu privrede koji se bavi krpljenjem rupa i presipanjem iz jednog u drugi ćošak.

Šta nas očekuje u post-kovid periodu i šta možemo da uradimo kao struka da što bezbolnije izađemo iz krize?

  • Šta treba da radimo kao industrija najbolje se može videti na primeru Hrvatske i aktivnostima njihovih udruženja. U Srbiji mi nemamo ni jedno takvo strukovno telo iako postoje na papiru i za dodelu nagrada. Tako da nam ostaje – u se i u svoje kljuse! I ova nas je kriza naučila da bez obzira koliko mi iz struke zapomagali i savetovali kompanije da nastave sa kampanjama mi smo samo jedan deo društva i od njega se ne možemo osamostaliti. Ako se ljudi bore da obezbede osnovne životne namirnice, na TV-u ćemo gledati besomučne reklame maloprodajnih lanaca. I uzaludno mi agitujemo da treba pomoći medijima i marketinškoj industriji dok gledamo raspad hotelske i transportne industrije. Out of home biće prazan, a novine nema ko da kupi! I džaba nam svi naši apeli. Tamo gde je biznis tamo moramo da budemo i mi, a ne gde bismo mi voleli ili gde smo nekada najviše zarađivali!

Pogledajte kako je tekao ceo razgovor:

(Marketing mreža)

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva