Represent Media

Dnevni pregled za 13. maj: Komunikacija u doba korone by Represent

Vesti - May 13, 2020

Svakog dana na represent.rs možete pratiti dnevne izveštaje o korona virusu i situaciji u Srbiji i svetu. Preseci stanja rade se u 8 sati ujutru, svakog dana. Evo kakvo je stanje u Srbiji trenutno:

Zbog širenja korona virusa, na teritoriji cele Republike Srbije od 15. marta proglašeno je vanredno stanje.

Registrovan broj obolelih 10.243
Novih slučajeva 67
Ukupno testirano do sada 151.304
Ukupno izlečeno 3.600
Smrtnih slučajeva 220

Biznis, ekonomija & Tržište

Usvojen zvaničan protokol o ulasku u Srbiju – Državljani Srbije mogu da uđu u našu zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata. Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova – negativan PCR test na korona virus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova.
Produžen rok za podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja, ističe 4. avgusta, umesto 30. juna ove godine, dok rok za dostavljanje konsolidovanog godišnjeg finansijskog izveštaja ističe 3. septembra, umesto 31. jula 2020. godine.
Bez inflacije u aprilu.
Proglašeni dobitnici 13. Virtus nagrade za filantropiju.
Turizam i hotelijerstvo pretrpeli najviše štete od pandemije korona virusa.
NBS: Zaduživanje obveznicama povoljnije nego kod MMF-a.

Svet
Registrovan broj obolelih 12/05/2020 do 19:00 4.311.913
Povećanje u odnosu na prethodni dan 80.016
Ukupno izlečeno 1.567.141
Ukupno smrtnih slučajeva 290.597

Društvene mreže

Glavna tema u toku jučerašnjeg dana, kao i dan pre, bilo je okupljanje velikog broj ljudi na platou ispred Skupštine. Većina korisnika smatra da se ovim nepoštovanjem mera ugrožava javno zdravlje kao i da se šalje loš primer populaciji.
Na Fejsbuku, korisnici komentarisali neobične izjave doktora Nestorovića kao i preporuke koji nisu u skladu sa onim koje je dao Krizni štab. Navodi se da njegovo mišljenje sve više odskače od zvaničnih preporuka i da se na taj način unosi pometnja među građane Srbije.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva