Represent Media

Dnevni pregled za 22. maj: Komunikacija u doba korone by Represent

Vesti - May 22, 2020

Svakog dana na represent.rs možete pratiti dnevne izveštaje o korona virusu i situaciji u Srbiji i svetu. Preseci stanja rade se u 8 sati ujutru, svakog dana. Evo kakvo je stanje u Srbiji trenutno:

Registrovan broj obolelih 10.919
Novih slučajeva 86
Ukupno testirano do sada 203.799
Ukupno izlečeno 5.310
Smrtnih slučajeva 237

Biznis, ekonomija & Tržište

Drugi minimalac biće isplaćen prve nedelje juna
Inflatorna očekivanja u granicama 3±1,5%
Srbija neće osetiti teške posledice krize
Srpska manifestaciona privreda traži pomoć države
Srbija najpoželjnija u regionu za investicije stranih automobilskih kompanija
VIP otvara prvu virtuelnu prodavnicu u Srbiji
USAID: Komunikacija sa potrošačima je ključ uspeha

Svet

Broj obolelih 21/05/2020 do 19:45 5.151.241
Povećanje u odnosu na prethodni dan 106.445
Ukupno izlečeno 2.055.678
Ukupno smrtnih slučajeva 332.299

Društvene mreže

Veliku pažnju korisnika Tvitera izazvala vest da je Institut Batut odgovorio novinarima da je zbog pandemiije i činjenice da nema automatizovani sistem evidencije tek polovinom juna u mogućnosti da pruži informaciju o definitivnom broju preminulih od virusa korona. Mnogi korisnici smatraju da je broj preminulih verovatno mnogo veći od onog što je zvanična informacija za javnost. I u toku jučerašnjeg dana se vodila velika polemika oko izjava doktorke Grujičić i doktora Nestorovića koji tvrde da je virus veštački napravljen u laboratoriji. Lider opozicije iz Crne Gore preneo vest i u polemici sa korisnicima tvrdio da je informacija o veštačkoj prirodi virusa proverena i dokaziva. U Vranju i dalje veliki broj zaraženih, a određen broj korisnika smatra da je broj stvarno zaraženih mnogo veći od onog koji se pojavljuje u medijima. Na Fejsbuku veliki broj komentara izazvao post doktora Kona koji je ponovo objavio da se povlači iz Kriznog štaba za borbu protiv pandemije.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva