Represent Media

Dnevni pregled za 23. mart: Komunikacija u doba korone by Represent

Vesti - Mar 23, 2020

Svakog dana na represent.rs možete pratiti dnevne izveštaje o korona virusu i situaciji u Srbiji i svetu. Preseci stanja rade se u 8 sati ujutru, svakog dana. Evo kakvo je stanje u Srbiji trenutno:

Zbog širenja korona virusa, na teritoriji cele Republike Srbije od 15. marta proglašeno je vanredno stanje.

Registrovan broj obolelih: 222
Novih slučajeva: 39
Ukupno testirano do sada: 761
Smrtnih slučajeva: 2
Porast u odnosu na prethodni dan: 18,1%

Najnovije uredbe
Napuštanje domova posle 17 časova i pre pet časova ujutro moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.
Određena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.
Vlada je donela odluku kojom se omogućava izvođenje kućnih ljubimaca svakog dana od 20:00 do 21:00 u krugu od 200 metara od adrese stanovanja.
Svi veći trgovinski lanci u Srbiji doneli su odluku o izmenjenom radnom vremenu prodavnica koje će od juče biti od 07:00 do 15:00.
NiS Petrol i Gazprom benzinske stanice za potrošače će biti otvorene od 07:00 do 15:00, dok će 47 pumpi raditi 24 sata dnevno za snabdevanje državnih organa, zdravstvenih i drugih javnih institucija i lica sa posebnim dozvolama za kretanje tokom policijskog časa

Društvo&Ekonomija
Kineski stručnjaci nas pozitivno ocenili
I drugi avion sa kineskom pomoći stigao u Srbiju
Stalno zaposlenje za lekare i medicinske sestre volontere
Uprava za zaštitu bilja izdaje dozvole ratarima
Dozvoljen izvoz belog šećera

Lokalne samouprave
Beograd – Na sajtu Gradskog saobraćajnoj preduzeća (gsp.rs) objavljen je danas red vožnje koridorskih linija koje će prevoziti zaposlene u Beogradu koji imaju radnu obavezu tokom vanrednog stanja izazvanog širenjem korona virusa.
Prodavnice hrane i apoteke biće otvorene tokom dana, dok će pijace raditi samo četvrtkom, petkom i subotom od 08:00 do 15:00.
Roditelji čija su deca upisana u državne vrtiće u Beogradu neće morati da plaćaju račune predškolskim ustanovama dok traju vanredne mere.

Novi Sad – Svi maloprodajni objekti koji imaju ulaze van pijačnog prostora mogu da nastave obavljanje svoje delatnosti u skladu sa posebnom odlukom Vlade Republike Srbije.
JKP “Parking servisu” naređeno je da obustavi naplatu parkinga na teritoriji Novog Sada od 23. do 27. marta 2020. godine.
Gradski štab je zabranio i korišćenje parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom kao i tartan staza na keju u Novom Sadu.
Upravnicima stambenih zajednica i profesionalnim upravnicima naređeno je da u svojim stambenim zajednicama evidentiraju lica starija od 65 godina i druga lica kojima je potrebna pomoć u dostavljanju osnovnih namirnica i drugih neophodnih sredstava, te da za iste organizuju dostavu.

Niš – pooštravanje mera štaba za vanredne situacije

Svet
Registrovan broj obolelih do 8 časova, 19/03/2020: 339.039
Ukupno umrlo od Corone 14.698
Država sa zabeleženim slučajevima 191

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva