Represent Media

Dok Balkanci provode 6 sati dnevno ispred TV-a, Amerika živi na ekranima

Vesti - Jun 24, 2020

Šta god radili, danas ne možete da pobegnete od ekrana. Međutim, veliki broj ljudi gleda u neki ekran i kada nema potrebe za tim. Istraživanja su pokazala da je u aprilu i u  martu 2020. godine prosečan Balkanac čak šest sati dnevno provodio ispred TV-a, da je najčešće gledao informativni program. N1 televizija doživela je ogroman skok kada je gledanost u pitanju, dok je RTS program bio ubedljivo najgledaniji.

To ne iznenađuje previše, budući da je u tom periodu bilo vanredno stanje izazvano pandemijom virusa korona, pa smo svi bili najčešće kod kuće.

Ako ste pomislili da je ovo velika brojka, pojavili su se i rezultati za Ameriku, koji su tek šokantni.

Prema podacima američkog istraživanja koje je sprovela kompanija Vision Direct, prosečna odrasla osoba u SAD-u, tokom života, provešće čak 44 godine gledajući u različite ekrane.

Istraživanje je otkrilo da prosečan Amerikanac provede 6259 sati godišnje zalepljen za različite ekrane. Od toga otprilike četiri i po sata dnevno otpadaju na gledanje televizije, gotovo pet sati na računar, a nešto više od tri sata na različite uređaje za igranje, dok na pametne telefone otpada četiri i po sati.

Kada se sve zajedno sabere, prosečan Amerikanac provodi čak 17 sati dnevno pred nekim ekranom.

Zabrinjava i činjenica da 75 posto ispitanika tvrdi kako bi bili izgubljeni bez svojih uređaja.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva