Represent Media

Facebook i Instagram će upozoravati korisnike da moraju da nose masku

Vesti - Jul 14, 2020

Facebook je najavio proširenje i poboljšanje svojih nastojanja za pružanjem istinitih  informacija svojim korisnicima u pandemiji koronavirusa. Nakon što su predstavili informativni centar u kom korisnici mogu da dobiju informacije o koronavirusu relevantne za područje u kojem se nalaze, novost je i da će korisnike upozoravati na potrebu za nošenjem zaštitne maske.

Upozorenje će najpre doći do korisnika iz SAD-a, gde je situacija s pandemijom koronavirusa sve ozbiljnija, a potom će se proširiti i na one delove sveta u kojima je nošenje maski obavezno.

Tako će korisnici Facebooka i Instagrama, na vrhu svojih ekrana videti posebno upozorenje i podsetnik uz poruku kad ste u javnosti, prekrijte svoja usta i nos platnenom maskom i biće dalje upućeni na nadležne organe koji se bave borbom protiv koronavirusa.

Da se podsetimo, Facebook je na svojim platformama Facebook i Instagram osmislio informativne centre u kojima korisnici mogu da pronađu korisne informacije o tome kako da zaštite sebe i ljude oko sebe od koronavirusa, ali i kako da ponude ili pronađu pomoć koju drugi korisnici nude u obliku nabavke namirnica, lekova ili jednostavno psihološku pomoć.

Izvor: Zimo.hr

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva