Represent Media

Google je najavio ažuriranje osnovnog algoritma za pretragu – šta to zaista nama znači?

Vesti - Jun 03, 2019

Svetski mediji bruje o tome kako je Google najavio ažuriranje osnovnog algoritma za pretragu, te da će se ta promena dogoditi u junu 2019. godine. Da bi stvar bila začinjenija, 2. juna tokom dana najavljene su velike promene, čime se smatra da su krajnji korisnici obavešteni o izmenama.

Evo ga tvit koji su postavili kao osnovno obaveštenje, a koji je izazvao buru u svetu digitala:

Oni su takođe najavili da će tokom dana, 3. juna objaviti široku bazu ažuriranja algoritna za pretragu, koja će se događati do kraja juna 2019. godine.

Kako su objasnili u kompaniji, ažuriranje neće biti vidljivo “golim okom” tj, neće se pdraziti na vizuelni identitet, ali da bi trebalo obratziti pažnju na način na koji će rezultati pretrage biti pogođeni.

Inače, da ne bude zabune, Google se ažurira svakih nekoliko meseci – tako su poslednje ispravke unete u martu ove godine, a o njima niko nije preterano “brujao” niti polemisao.

Danni Sullivan, stručnjak, kaže da nema ništa posebno “veliko” u vezi ove nadogradnje u poređenju sa prethodnim ažuriranjima. Takođe, poslednja izjava čelnih ljudi Google-a potvrđuje njegove reči:

Svakog dana Google objavljuje jednu ili više izmena koje su osmišljene tako da poboljšaju naše rezultate. Neke su fokusirane na specifična poboljšanja. Neke su velike promene. Prošle nedelje smo izdali široko ažuriranje algoritma. To radimo rutinski nekoliko puta godišnje – rečeno je.

Kao i kod bilo kog ažuriranja, pojedini domeni mogu da osete pad posete i slabiji odziv posetioca, ali to nije ništa novo niti neuobičajeno.

Kako može da se zaključi na osnovu svega iznesenog, ove izmene ne bi trebalo preterano da utiču na obične korisnike, stoga nema potrebe stvari praviti bombastičnijim nego što zaista jesu.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva