Represent Media

Google otkriva šta smo najviše pretraživali u 2019.

Vesti - Dec 24, 2019

Kompanija Google svake godine objavljuje listu najpretraživanijih pojmova i na taj način otkriva najvažnije momente i trendove. Pored pretraživanih pojmova, lista obuhvata i kategorije događaja, serija, filmova i sportskih dešavanja.

Građani Srbije su u 2019. pokazali najviše interesovanja za fudbal, tenis i košarku, ali i rijaliti programe i Evroviziju. Zanimljivo je da je pad Berlinskog zida jedan od najpretraživanijih pojmova.

Kada su u pitanju događaji, pobedu odnosi fudbalska utakmica između Srbije i Portugala, a za njom slede FIBA World Cup i teniski turniri. Pored sporta, na listi događaja našli su se i festivali Exit i Beer Fest. Građani su dosta pretraživali i praznik Uskrs.

Igra prestola odnosi ubedljivu i donekle očekivanu pobedu na listi pretraživanih serija. Od stranih serija, na listi se našao i Černobilj. Google kaže da su najpopularnije domaće serije Žigosani u reketu, Ubice mog oca i Senke nad Balkanom.

Joker, novo Tarantinovo ostvarenje Once Upon a Time in Hollywood i Marvelov Avengers: Endgame predstavljaju najpretraživanije filmove 2019. godine.

Pretraživač nam je ove godine samo potvrdio da je Srbija zemlja ljubitelja sporta i da su određene utakmice i mečevi najvažnija sporedna stvar na svetu i na Google-u.

Izvor: Marketing mreža

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva