Represent Media

Google uvodi važnu promenu u rezultate pretrage

Vesti - Sep 23, 2019

Iz Google-a su najavili promene u rezultatima pretraživanja, koji će se odraziti na sadržaj prikazan pri vrhu pretrage. Do sada je na njihovom pretraživaču favorizovan najnoviji sadržaj u vezi sa određenom temom, ali Google to sada želi da promeni. Tako će, od sada, na vrhu ili pri vrhu, da prikaže izvornu priču o određenoj temi, odnosno objavu u kojoj su prvi put spomenute određene informacije.

Nove informacije prenose i drugi mediji, pa se vremenom, originalna objava zagubi među drugim rezultatima pretraživanja, tako da ga najveći broj ljudi uopšte ne pročita. Koliko puta se samo desilo da neka priča obiđe region, pa čak završi i u stranim medijima (van Balkana), a da je neka manje poznata redakcija prva objavila isto to. I to je samo jedan, u moru primera.

Google uvodi ovu izmenu, kako bi, na prvom mestu, zaštitio medije i autore sadržaja koji zaista otkrivaju neku informaciju, priču ili obave istraživanje za koje se interesuje veliki broj ljudi, a koji će dalje to deliti, preuzimati, kopirati….

Od sada će prilikom prikazivanja rezultata, pretraživač uvažiti izvor, odnosno kredibilitet izvora na kojem je taj sadržaj objavljen, a koji će zavisiti od „istorije kvalitetnog novinarskog izveštavanja”.

Izvor: Zimo.hr

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva