Represent Media

Influens marketing će spasiti turizam: Bali angažuje 4.400 uticajnih za promociju

Vesti - Oct 06, 2020

Zbog krize u turističkom sektoru nastale tokom pandemije, a verovatno najveće ikada u istoriji čovečanstva, turistička organizacja Balija odlučila je da angažuju više hiljada influensera širom sveta kako bi besplatno putovali ovim indonežanskim ostrvom i tako, nadaju se, privukli turiste.

Angažovani influenseri će osim besplatnog putovanja imati obavezu i da pišu blogove o mestima koja su posetili kako bi time privukli veliki broj posetilaca.

– Korona virus je naneo težak udarac ekonomiji Balija, društvenom i zdravstvenom sektoru, uključujući i turizam – naveli su iz ostrvskog odeljenja za turizam dodajući da je oko 75.000 turističkih radnika ostalo bez posla.

Cilj kampanje je, kako su istakli, promocija „nove ere turizma“ u kojoj posetioci moraju da poštuju zdravstvene preporuke o nošenju maski, fizičkoj distanci i redovnom pranju ruku.

Influenseri će uživati u besplatnim putovanjima po Baliju od oktobra do novembra i svoja će iskustva objavljivati na društvenim mrežama u okviru kampanje „Volimo Bali“.

Bali se krajem jula otvorio turistima iz ostalih delova Indonezije, a plan otvaranja za strance 11. septembra propao je zbog porasta broja slučajeva zaraze korona virusom.

Izvor: klix.ba

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva