Represent Media

Instagram prati trendove i uvodi dugo očekivane novosti

Vesti - Oct 21, 2021

Instagram je objavio nekoliko novosti koje bi trebalo da postanu aktuelne ove nedelje, kako vezano Instagram Feed tako i za Reels. Novosti koje nas očekuju usmerene su na kreatore sadržaja i omogućiće im međusobnu saradnju, prikupljanje sredstava kao i mogućnost bolje upotrebe muzike u Reels kreacijama.

Veliku novost predstavlja najava kompanije da će Instagram desktop website konačno uvesti mogućnost postavljanja fotografija i videa kraćih od 1 minut putem web browsera. Ovo dugo očekivano poboljšanje bi trebalo da postane globalno dostupno od 21. oktobra 2021. Ova funkcionalnost bila je testirana tokom leta, ali do sada nije bila dostupna širem krugu korisnika Instagrama.

Instagram Collabs

Tokom ove nedelje Instagram, dakle, započinje još jedan test i to opcije „Collabs“, koja će korisnicima omogućiti da budu ko-autori sadržaja kako za Feed postove, tako i za Reels. Da bi koristili ovu mogućnost potrebno je da pozovu drugi Instagram account da sarađuje, putem opcije za tagovanje na Instagramu, a kada druga osoba prihvati poziv, oba accounta će se pojaviti u post ili Reels headeru, a sadržaj će biti vidljiv na oba accounta. Ovakav post imaće zajedničke preglede, zajedničke reakcije, kao i komentare.
Treba reći da iako je Instagram sada objavio ovaj test, neki korisnici Instagrama su već tokom jula meseca ove godine mogli da isprobaju ovu funkciju. To je naravno bio uzak krug korisnika, a još uvek nije poznato kada će ova opcija biti dostupna većem broju ljudi ili svim korisnicima.

Instagram Fundraisers

Za isti datum najavljen je još jedan test, a on se odnosi na „Fundraiser“ opciju. Instagram će testirati kreiranje fundraisera za neprofitne organizacije, a kreiranje samog fundraisera trebalo bi da bude vrlo jednostavno korišćenjem opcije „+“ kojom bi se dodavao novi fundraisera u Feed post.

Sam Instagram je i do sada podržavao fundraisere, ali do sada nije nudio mogućnost kreiranja samostalnih, putem Instagram profila.

Superbeat i Dynamic Lyrics

Još jedna zanimljiva novost koja nas očekuje na Instagramu odnosi se na dva nova efekta i to Superbeat i Dynamic Lyrics koji će biti posebno zanimljivi onima koji vole da kreiraju zanimljive Reelse. Superbeat će biti „pametan“ i ubacivaće specijalne efekte u ritmu muzike, dok će Dynamic Lyrics prikazivati 3D tekstove pesama, takođe u ritmu odabrane melodije.

Ostaje da vidimo kako će ove novosti pomoći Instagram Reelsu da se izbori sa svojim glavnim konkurentom TikTok-om, koji za sada ima značajno veću bazu muzičkih efekata.

Izvor: Techcrunch

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva