Represent Media

Ključ je u prodaji: Zašto ne postoji univerzalni punjač za mobilne telefone?

Vesti - Jan 28, 2020

Alarmantna je činjenica da stari punjači za mobilne telefone stvaraju 51.000 tona godišnje elektronskog đubriva na stovarištima godišnje. Ova informacija je uznemirila čitavu Evropsku komisiju i javnost, te su rešili da probude svest kod kompanija koje se bave proizvodnjom punjača.

Sa marketinškog aspekta, kompanijama koje se bave proizvodnjom punjača, to ne odgovara. Naime, one zarađuju mnogo novca na osnovu prodaje punjača, što automatski znači da će biti uskraćeni za relativno jednostavan način zarade. Takođe, ugledne kompanije koje proizvode mobilne telefone bi morale da se prilagode ovom univerzalnom punjaču, te da naredne serije proizvode u skladu sa tim patentom, što takođe predstavlja dodatni trošak.

Ovaj slučaj je bio predmet Komsije u Strazburgu, međutim, mnogi su bili protiv ove ideje iz razloga što bi mogli da se zamere kompanijama poput Apple, Samsung, Huawei…

Sa druge strane, ova informacija je izuzetno značajna za krajnjeg korisnika koji će, ukoliko se napravi univerzalni punjač, imati mogućnost da koriste stare punjače i kupuju novi samo kada je već vreme za zamenu.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva