Represent Media

Milion ljudi pridružilo se Reddit-u za samo godinu dana: Ko kaže da su forumi izumrli?

Vesti - Dec 11, 2019

Najpoznatiji svetski forum Reddit je prošle godine izneo podatke o broju mesečnih aktivnih korisnika kojih je bilo 330 miliona. Ove godine Reddit ima razloga za slavlje — zabeležili su porast od 30%, što iznosi milion aktivnih korisnika za samo godinu dana.

Porast Reddit-ovih korisnika je od značaja jer sajt koji okuplja ljude na osnovu zajedničkih interesovanja sada zvanično ima više korisnika od Twitter-a. Reddit je prošle godine radio veliki redizajn koji je odmah pokazao veći engagement na toj mreži. Njihova platforma nastavlja da raste, a počeli su i da obraćaju više pažnje na oglašavanje i trude se da prošire i poboljšaju segment advertajzinga na svom sajtu.

Osim broja korisnika, Reddit je ostvario značajan porast objava — ove godine ih ima 199 miliona. Mesečni pregledi su u odnosu na 2018. porasli za 53%, a zabeležili su i porast komentara — 1.7 biliona što je 37% više nego prošle godine.

Zanimljivo je da i Pinterest ima više korisnika od Twitter-a (čitav milion). Twitter definitivno gubi na popularnosti, a novi trendovi će pokazati kako će se to dalje odraziti na ostale društvene mreže i korisnike.

Izvor: marketingland.com

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva