Represent Media

Modna kuća Dolce&Gabbana traži astronomsku odštetu od dva blogera

Vesti - Mar 15, 2021

Modna kuća Dolce&Gabbana podnela je italijanskom sudu tužbu za klevetu zahtevajući odštetu od 600 miliona dolara od dva američka modna blogera koji su objavili antiazijatske komentare pripisane jednom od kreatora što je dovelo do masovnog bojkota azijskih potrošača kada je u pitanju pomenuti brend.

Predmet tužbe potiče iz novembra 2018. godine kada su firmu Dolce&Gabbana počeli da bojkotuju u Aziji zbog, kako se smatralo, kulturno neosetljivih video snimaka na kojima se promoviše modna revija u Šangaju i objave uvredljivih komentara koji su usledili na privatnom Instagram četu.

Revija je otkazana, a maloprodajne radnje su povukle marku Dolce&Gabbana iz svoje ponude i poznate azijske ličnosti su se odrekle tog brenda.

Kreatori Domeniko Doče i Stefano Gabana su prvo rekli da je nalog Gabane bio hakovan, ali su se kasnije pojavili u video snimku i izvinili kineskom narodu.

Po rečima braniteljke blogera modna kuća traži 450 miliona evra da se povrati imidž brenda od 2018. godine, i još tri miliona evra za kompaniju i milion evra za Gabanu kome su neprikladne izjave pripisane.

Takođe se traži više od 86 miliona evra za otkazivanje revije u Šangaju, 8,6 miliona evra za troškove osoblja i 89,6 miliona evra za izgubljenu prodaju u Aziji od novembra 2018. do marta 2019.

Od kada su objavili informaciju o ovoj tužbi blog Diet Prada, koji ima više od 2,5 miliona pratilaca na Instagramu, sakupio je više od 38.000 dolara za odbranu.

Izvor: Beta

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva