Represent Media

Najbolji način da sami lansirate kvalitetnu digitalnu kampanju

Vesti - Sep 18, 2019

Koliko god da volite društvene mreže i da provodite vremena na internetu i različitim platformama, kada počnete ozbiljno da se bavite digitalnim marketingom, dosta stvari koje ste do tada znali “pada u vodu” ili je neupotrebljivo, a imate malo vremena da savladate i naučite sve trikove kako bi vaša kampanja što bolje prošla.

Kada već govorimo o profesionalnom bavljenju “digitalom”, tu treba obratiti pažnju na nekoliko stavki:

  • Facebook oglasi
  • Google AdVords
  • MailChimp

Naravno, to nisu jedine stvari koje bi trebalo savladati za kvalitetno obavljanje posla, ali su savršena osnova za “ulazak u priču” digitalnog marketinga.

MailChimp se pokazao kao veoma uspešan u pružanju pomoći kompanijama da grade svoj brend i da komuniciraju sa publikom putem mejla. Za one koji možda još uvek ne znaju, ovo je platforma koja omogućava slanje njuzletera listi vaših kontakata.

Facebook Ads nije na gorepomenutoj listi, ali je jedno od najznačajnijih sredstava oglašavanja koji se danas koriste. Izuzetno je važno znati kako se kreiraju različiti oglasi za Facebook, na koji način može da se poveća broj lajkova na objavi i/ili stranici, ali i “engagement”.

Google AdVords ljudi svakodnevno koriste Google, za sve moguće pretrage na internetu. Zbog toga je važno naučiti kako se optimizuju AdVords kampanje – kako se kampanja postavlja od nule, na koji način se koriste i biraju ključne reči, kako bi što više “saobraćaja” tj. poseta došlo na vaš sajt, a to ćete uspeti tako što će vaš tekst biti visoko rangiran u okviru pretrage.

Retargetiranje efikasna marketinška strategija jer cilja na ljude koji su već upoznati sa brendom i koji su nedavno pokazali interespvanje za isti.

Izgradite savršen SEO optimizovan WordPress sajt

Ovo nisu jedine važne stvari, ali jesu najkorisnije i verovatno najbolje kao osnova učenja ove sfere koja je i dalje relativno mlada i neprestano se razvija.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva