Represent Media

Nedostaju vam putovanja? Ova kompanija prodaje avionsku hranu

Vesti - Oct 23, 2020

U korak sa aktuelnom situacijom, izazvanom pandemijom Covid-19, za sve ljude kojima nedostaju putovanja, finska vazduhoplovna kompanija Finnair nudi za utehu da u jednom lancu samousluga kupuju njenu „avionsku hranu biznis klase“.

Cilj tog prevoznika je da zaposli osoblje u svojoj pripremi hrane, da ne bi morao da ih otpusti.

Aviokompanija pod kontrolom finske države rekla je da će se u prvom, probnom periodu, obroci „pripremljeni ručno“, nazvani „Taste of Finnair“, od četvrtka nuditi samo u jednoj samousluzi.

Gotova jela – ćufte od irvasa, arktička riba „zlatovčica“ (char) i govedina u terijakiju na japanski način, sva doterana za severnjački i azijski ukus, koštaju po oko 10 evra, saopštila je firma „Finnair Kitchen“ vazduhoplovne kompanije, koja je do pandemije bila jedna od glavnih za linije Evropa-Azija.

I druge aviokompanije širom sveta pokušavaju da iskoriste svoje neaktivne resurse tokom pandemije i želju ljudi da lete dok je većina aviona prizemljena. Neki nude simulirane letove, lažna putovanja kada avion samo poleti i ubrzo sleti na isto mesto, ili čak ljudima željnim putovanja omogućavaju da neko vreme samo sede u parkiranom avionu.

Prodaja „hrane za poneti“ je u Finskoj naglo porasla od proleća pošto je izračunato da je 60 odsto radne snage počelo da radi od kuće zbog pandemije.

Finer i maloprodajni lanac se nadaju da će obroci privući ljude koji čeznu za putovanjima.

Finer je na prinudni odmor poslao veliki deo od svojih 7.000 zaposlenih, a saobraćaj mu je opao za 91 odsto u septembru u odnosu na isti mesec prošle godine.

Izvor: Beta

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva