Represent Media

Neočekivani obrt: Umesto da ga Amerika zabrani, Microsoft kupuje TikTok?

Vesti - Aug 04, 2020

Posle nekoliko pokušaja afera u vezi sa TikTok mrežom, trenutno najbžerastućom društvenom platformom na svetu, te zabrane u Indiji, Microsoft kupuje kinesku aplikaciju – saopšteno je u nedelju. Prethodno je bilo govora o mogućnosti da Amerika zabrani ovu aplikaciju, ali od toga očigledno, nema ništa.

Microsoft je naveo da će nastaviti da sarađuje sa vladom SAD po ovom pitanju i da namerava da zaključi pregovore do 15. septembra, prenosi CNBC.

Ako ovaj posao završi po planu, Microsoft će time istovremeno razrešiti polemike koje se od nedavno vode u Vašingtonu u vezi sa aktivnosti TikTok-a i ojačaće svoju poziciju u potrošačkoj tehnologiji.

Ovo saopštenje je usledilo dva dana nakon što su svetski mediji izvestili da je Microsoft zainteresovan za kupovinu aplikacije.

Predsednik SAD-a Donald Tramp se oglasio ubrzo posle tih izveštaja izjavom da se protivi ideji da Microsoft kupi TikTok i da će preduzeti korake za zabranu te aplikacije u zemlji.

Dve kompanije pregovaraju o tome da Microsoft kupi TikTok u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, uz mogućnost da američka kompanija ponudi i drugim investitorima u SAD da se uključe u akviziciju, napominje se u saopštenju.

Iz Microsoft-a su poručili da će obezbediti da podaci o korisnicima TikTok-a u SAD budu pohranjivani isključivo u zemlji i da će podaci koji su čuvani negde drugde u svetu biti izbrisani nakon preuzimanja.

Izvor: Tanjug

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva