Represent Media

Nova online normalnost i njen danak: Advokat na suđenju kao mačka

Vesti - Feb 17, 2021

Vest o kojoj punih sedam dana priča ceo svet je u isto vreme smešna i tužna. Naime, jedan advokat iz Teksasa, koji nije baš upućen u funkcionisanje novih tehnologija, na suđenju preko aplikacije “pojavio” se kao mače. Kako se ispostavilo, njegov sin se ranije igrao sa računarom i na Zoom aplikaciji uključio filter mačke (da glava bude mačka, a oči i usne ljudske, pa se mačka pomera kako se govornik pomera), ali je zaboravio da ga isključi.

Kada je njegov otac imao suđenje i uključio aplikaciju, nije umeo da isključi filter. Snimak je obišao planetu i postao viralan, a zapravo je prava slika i prilika sveta koji je preko noći prinuđen da funkcioniše online.

Na snimku razgovora preko Zoom aplikacije sudija Roj Ferguson se obratio “mačetu”.

Verujem da vam je uključen filter u podešavanjima videa. Možda želite da… – govorio je sudija, ali ga je onda prekinuo panični glas advokata koji je izlazio kroz mačja usta.

– Ne znam kako da uklonim filter. Tu mi je asistentkinja, ona pokušava, ali spreman sam da nastavim i sa njim…

U jednom trenutku je pomislio da mora da ubedi sudiju da je on stvarno ljudsko biće.

– Uživo sam. Ja nisam mačka – rekao je advokat.

– Vidim to – uveravao je sudija.

Sudija Ferguson je podelio ovaj snimak na svom Tviteru uz malu lekciju.

“Ako Vaše dete koristi Vaš kompjuter, pre nego što se uključite na virtuelno saslušanje, prverite opcije na Zoom-u, da biste bili sigurni da su filteri isključeni”, napisao je on.

Zanimljivo je da ne postoji loša reakcija na ovaj video, budući da je zaista jedinstven i do sada neviđen slučaj. Ipak, uvek ima onih koji negativno dočekaju svaki kiks, nenamernu grešku i propust, ali ovaj video su svi komentarisali u duhu saosećanja sa advokatom i puni razumevanja. Izgleda da je situacija sa pandemijom barem nešto dobro donela: postali smo tolerantniji na probleme koje je nametnula “nova normalnost”.

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva