Represent Media

Ova reklama je zabranjena u Francuskoj, a 80% ljudi ne shvata zašto

Vesti - Jul 03, 2020

Televizijska reklama za bicikle proizvedene u Holandiji, zabranjena je u Francuskoj jer, kako kažu, ‘”stvara klimu straha prema automobilima”, piše Guardian.

Iako se prikazuje na holandskoj i nemačkoj televiziji, francusko regulatorno telo ARPP smatra da VanMoof bicikli bezrazložno diskredituju automobile.

Reklama prikazuje crni, sjajni auto u kojem se ogledaju dimnjaci, rotacijska svetla kola hitne pomoći i saobraćajne gužve. Vozilo se potom transformiše u najnoviji bicikl holandske kompanije uz natpis:”Vreme je da provozate budućnost”.

„Neki prizori koji se ogledaju na autu, prema našem mišljenju, nepravedno diskreditiraju čitav automobilski sektor,“ kaže ARPP u pismu koje suposlali VanMoofu. „Prizori dimnjaka i saobraćajnih nesreća stvaraju klimu straha.“

Francuski zakon o oglašavanju zabranjuje iskorišćavanje straha i patnje u reklamama.

Kao odgovor, proizvođač bicikala optužio je ARPP da traži način kako zaštititi francusku autoindustriju nakon velikog pada prodaje tokom pandemije koronavirusa.

Pogledajte spornu reklamu:

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva