Represent Media

Stiže nova društvena mreža: Virtuelna realnost postaje stvarna

Vesti - Sep 17, 2020

Facebook je pre nekoliko dana objavio da testiraju novu društvenu platformu koja se zasniva na virtuelnom iskustvu. Nazvana je “Horizon“, a pre nego što postane dostupna širem krugu ljudi, moraće da prođe detaljne testove i ispitivanja.

“Horizon” je zamišljen kao alat za stvaranje zajednice, društvene virtuelne realnosti, gde korisnici mogu da komuniciraju i stupaju u interakciju sa virtuelnim okruženjem.

Horizon vas poziva da istražite sve širi univerzum virtuelnih iskustava koje je dizajnirala i izgradila čitava zajednica. Sve što vidite u Horizonu, uključujući Plazu i svetove koje su stvorili naši timovi na Facebook-u, izgrađeno je pomoću alata za stvaranje Horizon-a. U Horizonu možete da napravite stvari koje želite da vidite i mesta koja želite da posetite – objašnjeno je iz Facebook-a.

Facebook je prvi put najavio “Horizon” na svom Oculus Connect događaju u septembru prošle godine, gde je predstavio prve faze nove platforme.

Pored igara i vrhunskih iskustava na kojima Facebook radi, Horizon se bavi socijalnim aspektom i navikavanjem korisnika na boravak u digitalnim svetovima.

Kad se korisnik nađe u svojoj ličnoj sigurnoj zoni, može da isključi, blokira ili prijavi ljude i sadržaj oko sebe. Dakle – svaki korisnik stvara svoj svet i kreće se kroz njega. Veliki problem jeste cyberbullying, jer će se virtuelna realnost sve više osećati kao realan, stvarni život. Zbog toga su opsežna ispitivanja neophodna.

Kako su napomenuli iz Facebook-a, krajnja ideja je da ovakve platforme omoguće rad od kuće i lakšu komunikaciju sa kolegama itd. To je ipak, samo ideja za neku daleku budućnost.

Beta verzija “Horizon”-a biće dostupna samo po pozivu, a ukoliko želite da se prijavite za testiranje, to možete učiniti OVDE.

Izvor: www.socialmediatoday.com

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva