Represent Media

Tajna dobrog kontenta krije se u 10 tema: One su bile najčitanije u 2019.

Vesti - Jan 27, 2020

Nisu sve vesti iste, neke su zaista zanimljive.

Većina portala kada objavi neku vest, nije sigurna na kakvu će čitanost moći da računa. Neke prođu bolje, neke lošije. Uglavnom, one koje imaju odlično čitanje se automatski istaknu i pozicioniraju se kao “vest dana”.

U tekstu objavljenom na portalu contentinsights.com detaljno je analizirana situacija sa vestima koje su objavljene u prošloj godini na sedam jezika. Baza je bila ogromna i obuhvatala je čak 16 domena koji su u vlasništvu velikih i uticajnih klijenata.

Kompleksno istraživanje je imalo za cilj da odgovori na pitanje “Da li su sve vesti čitane i koliko?”. Na osnovu istraživanja došli su do TOP 10 tema koje su okupirale ljude i koje su sa nestrpljenjem želeli da pročitaju.

Ove celine su imale najviše pregleda:

  1. SPORT – vesti iz ove oblasti su apsolutno dominirale celom 2019. godinom. Prosečno provedeno vreme na tekstovima je čak 59 sekunti na osnovu baze od 1,789,820,522 vesti. Naravno, na prvom mestu se istakao fudbal, ali ga u stopu prate košarka i tenis. Najviše su čitane vesti vezane za Premijer ligu o Mančester Junajtedu, na prvom mestu.
  2. UMETNOST I ZABAVA – ovaj podatak je iznenađujući jer je retko ko očekivao da će se na visokom drugom mestu naći vesti o umetnosti. Ne smemo da zaboravimo da je prošla godina ostala ubeležena kao tragična zbog požara u kojem je izgoreo Notr Dam.
  3. ZLOČINI – svi zavisnici od filmova koji su deklarisani kao “akcioni” ili “trileri” vole da pročitaju sočnu i tragičnu vest, pa otuda i ova zavidna pozicija.
  4. POLITIKApolitičke vesti su uvek “u modi”. Političar koji godinama unazad uznemiri i najhladnije glave je Donald Tramp. U stopu ga slede Nikolas Maduro, Vladimir Putin, Kim Džong-un…
  5. EKONOMIJA – središnju poziciju zauzele su vesti iz oblasti ekonomije. Iako se većina deklariše kao neko ko ne čita vesti iz ove rubrike, brojke ne govore tako.
  6. ZDRAVLJE I FITNESuvek dobra tema za sve one koji vode računa o zdravlju i zdravoj ishrani. Takođe, tema koja je bila najčitanija je – mentalno zdravlje.
  7. MEKSIKO – Meksiko je dostigao vrhunac u medijskoj javnosti zbog političke situacije i pregovorima o privredi sa Amerikom.
  8. OKRUŽENJE – u poslednjih nekoliko godina puno se priča o zagađenju, ali isto tako, očuvanju, životne sredine. Konstantne pretnje govore da uskoro stanovništvo neće biti u mogućnosti da konzumira pijaću vodu.Takođe, informacije o zagađenju vazduha i topljenju glečera, činjenice su koje uznemiruju svakog čoveka na planeti. U prilog tome govori i to da se ova tema našla u TOP 10.
  9. MUZIKA – lepa vest je da se muzika, kao i raznorazni muzički pravci, nalaze na zavidnom devetom mestu.
  10. INSTAGRAM – svima je jasno da živimo u doba digitalne revolucije s obzirom na to da retko koja osoba nema profil na nekoj društvenoj mreži. Ono što izdvaja Instagram od ostalih jeste lakoća i brzina komuniciranja sa ljudima, stalno menjanje i adaptiranje potrebama korisnika…

Autor

Represent System

News Editor

Hajde da radimo zajedno

U Represent Communications gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovom izvršenju, a sve to spajamo u prelepa iskustva